A inceput!

Am parasit mediul familiar al sectiei de oncologie si am fost internati in sectia de transplanturi. Regulile de igiena si de comportament s-au inasprit, dar sunt inca departe de nivelul pe care il vom avea de respectat la izolare. Analizele pregatitoare s-au incheiat, totul arata bine, iar de maine vom incepe prima etapa, radioterapia ce va fi efectuata la spitalul mare AKH.
Incepem cu moralul la cote maxime, nu mai este loc de indoieli, de variante, programul este stabilit si cifrele sunt clare. Doua saptamani vom fi internati intr-o camera de acomodare apoi Tessa va intra in camera sterila de izolare pe perioada transplantului, ceea ce inseamna minim 5 saptamani.
In aceste prime doua saptamani vom efectua radioterapia, intai doar pentru cap si apoi un set de 3 zile intense de iradiere corporala totala (Total Body Irradiation). Transplantul va incepe imediat dupa aceea cu chimioterapia ce-i va suprima complet sistemul imunitar pentru a face loc noilor celule stem de la donator. Am aflat in sfarsit ca donatorul este un barbat din Franta (nu se comunica mai multe date, putem doar sa-i trimitem o scrisoare de multumire si un desen).
Tessa e foarte curajoasa, chiar daca sta singura noaptea pentru prima oara in viata. Se vede ca a crescut, lucrurile noi nu o mai inspaimanta. Se documenteaza intai cu atentie despre ce urmeaza apoi incearca sa rabde totul cu neinfricarea eroilor ei preferati iar la sfarsit zambeste cand vede ca totul a fost asa cum i s-a promis.
Afara se arata primavara si ne gandim ca si noi vom incepe cat de curand o noua viata, mai luminoasa, lasand in urma umbre estompate.

Andrei Serban
Viena, 18 martie 2015

7 păreri la “A inceput!

  1. Se pare ca Tessa este o luptătoare neinfricata care va trece prin tot tratamentul cu fruntea sus. Un exemplu demn de urmat!
    Ma voi gândi constant la ea si la voi așteptând mereu vesti despre evoluția tratamentului.
    Va doresc sa aveți putere, răbdare, încredere, iubire, speranța si un dram de noroc. Va pup cu drag

  2. Va doresc din toata inima sa treceti cu bine peste aceasta etapa, transplantul sa fie un succes iar Tessa sa revina printre colegii ei de clasa. Dumnezeu sa va ajute si sa va dea putere! Toate cele bune, Aura Comaniciu.

  3. Va doresc din suflet multa sanatate baftă si sa treceri cu bine.urmăresc cazul si din suflet sunt alaturi de voi.ce a fost mai grey a trecut.

  4. Doamne ajuta sa iasa totul perfect, sa suporte Tessa interventia si sa se recupereze rapid. Prin ce a trecut fetita asta, cum a suportat etapele groaznice ale chimioterapiei….grea cumpana…dar EA se va naste de la varsta de 6 ani, va fi sanatoasa, frumoasa si norocoasa in viata. Iti tinem pumnii Tessa draga, sa te intorci acasa sanatoasa. Te pupa tanti Gina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*