Ziua Zero.

. . . Astazi este Ziua Transplantului. Este un fel de a spune ‘astazi’ pentru ca am fost anuntati ca infuzia cu celulele stem se va face dupa miezul noptii, dupa ce pachetul cu celule va sosi cu avionul si va fi prelucrat imediat in laborator. Ultimele patru zile au fost foarte grele pentru Tessa, tratamentul pregatitor a fost foarte agresiv, pe langa chimoterapie au fost perfuzii cu anticorpi care sa-i distruga celulele T. Dupa cum am auzit o expresie “se amenajeaza un deșert imunologic” pentru ca noile celule sa nu fie atacate.

. . . Ni s-a parut ca ne-am pregatit bine psihologic, ca aveam toate informatiile si stiam ce urmeaza sa se intample si totusi cand am luat in mana analizele de astazi am avut un soc involuntar. Leucocitele aproape ca au disparut cu totul din periferie (10 in loc de 10.000 normal) iar trombocitele au ajuns la 6.000 (300.000 normal). Tessa a avut deja nevoie de trei transfuzii pentru a se evita complicatiile. La un moment dat am numarat nu mai putin de 9 fire separate care o legau pe Tessa de diverse masini sau perfuzii. Nu s-a simtit deloc bine, a avut febra, iar in ultimele doua zile am gasit sange in urina ei.

. . . Doctorii par optimisti si ne-au spus ca evolutia Tessei se inscrie in media prognozata. Au fost draguti si ne-au dat voie sa fim prezenti in momentul transplantului, desi regula e ca nu avem voie noaptea deloc in spital. Mai sunt 4 ore!

Andrei Serban
Viena, 03 aprilie 2015

2 păreri la “Ziua Zero.

  1. Sufletele noastre sunt alaturi de Tessa. Citim cu sufletul la gura fiecare postare si ne bucuram de fiecare etapa care s-a finalizat cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*